2010. augusztus 23., hétfő

Mindent visz

A férfi – sokszor nem is jár táskával.

A női táska rejtély, szimbólum. A női táska – mindent visz.

Mit hord magánál a férfi? Mobil a zsebben (tudatos/tudattalan védekezés a gyereknemzés ellen), igazolványok (farzsebben, de hát el fogod hagyni, kisfiam), kulcs. Ha táska, akkor laptop. Ó, könnyűség, ó szabadság!

Az a bizonyos női táska az mázsás súlyú.

Az edzéscucc miatt lenne? Az edzőcipő, bokszkesztyű alá viselendő bandázs teszi? A liter víz (hidratálás, egészség stb.)? Az egyheti hideg élelem, a müzliszelet, az alma, csökkentett szénhidráttartalmú, Norbi update keksz, a cukormentes rágógumival? A kézkrém, a szájfény, a szőlőzsír, a szemceruza? A betét, a tampon, a fésű? (Egy barátnőm egyszer a buszra nagy sietségben felpattanva a sofőr legnagyobb meglepetésére a bérlet helyett a fésűjét kapta elő, és mutatta fel utazási jogosultságát igazolandó. Az van kéznél, na.) A kulcs a plüssállattal, a fémkütyükkel, a szívecskékkel? A ducira tömött buksza a hűségkártyával, pontgyűjtő füzettel, igazolványfélével, apróval, fotóval, megőrzött blokkokkal? A notesz, a határidőnapló, a zselés toll? Az Egri csillagok/Harmonia Caelestis/Háború és béke ÉS/vagy Cosmopolitan? A hullámcsat, a púder, a ragtapasz, az algopirin?

Vagy a szőnyeg, a lámpa, a tükör, mint Mary Poppins esetében? A váltócipő, a pótharisnya, a plusz kardigán (este már hideg van) teszi?

Ugyan mivé lenne a világ, ha mindezt MI nem hordanánk magunkkal?

Egy fiú ismerősömtől anyukája indulás előtt megkérdezte: mindent viszel? Erre a fiú üres kezeit mobillal, pénzzel tömött zsebébe süllyesztve komolyan elcsodálkozott: Mindent...?! Hát Mindent – nem lehet. De én azért rendszerint megpróbálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése